Online időpont

Üzletszabályzat és adatvédelmi tájékoztató

Paloma Kft

Székhely: H-1139 Budapest, Frangepán u. 8-10.
Adószám: 11574075-2-41
Tel.: 06 1 237 0370
E-mail: hello@kalcsusminktetovalas.hu

 

HIGIÉNIAI PROTOKOLL

1. Vendégeink védőfelszerelése

Vendégeinknek felajánljuk a szájmaszk használatát a kezelőágyon szemöldök és szemhéj tetoválás esetén. A szalon érintésmentes kézfertőtlenítővel van felszerelve. Ajaktetoválás esetén szájfertőtlenítést alkalmazunk.

2. Munkatársaink védőfelszerelése

Kolléganőink a tetoválás során plasztik maszkot viselnek.

3. Légfertőtlenítés

A levegőt folyamatosan STR-SolutionTM térsterilizátorral fertőtlenítjük.

4. Helyiségek és eszközök fertőtlenítése

A munkahelyeket és munkaeszközöket minden vendég előtt fertőtlenítjük. A közös helyiségekben egyszer használatos papírtörlők és fertőtlenítő szappanadagolók találhatók, a bútorokat naponta többször fertőtlenítjük. A recepción védőplexi és bankkártya terminál található.

 

Budapest, 2022.04.25

 

ÜZLETSZABÁLYZAT

Időpont foglalása

Időpontot foglalni telefonon keresztül vagy személyesen lehetséges név és telefonszám megadásával.

 

Lemondási határidő

Időpont lemondást telefonon tudunk fogadni, az alábbi határidőig:

Normál bejelentkezéseknél az időpontot megelőző 4 munkanappal

Modellek esetében az időpontot megelőző 30 munkanappal

Kontroll esetén az időpontot megelőző 1 teljes munkanappal, azon belül elvész a díjmentes kontroll alkalom és díjazás fejében tudjuk vállalni.

 

Előleg fizetése

Több terület egyidőben történő tetoválása vagy több személy egyidőben történő tetoválása (csoport, anya-lánya, barátnők, …) esetén előleg átutalását kérjük az időpont foglalás véglegesítéséhez.

Amennyiben előleg fizetésre nem kötelezett szolgáltatás esetén az időpont módosítás lemondási határidőn belül történik (azaz a foglalt időpontot megelőző 4 munkanapon belül) úgy előleg befizetését követően tudunk új időpontot biztosítani.

Többszöri időpont módosítás esetén a második alkalomtól előleg befizetését követően tudunk új időpontot biztosítani.

Az előleg átutalását az időpont előzetes foglalásától számított 3 munkanapon belül kérjük átutalni.

Az előleg mértéke a munkák összértékének függvényében a következő: 149.999 Ft-ig az előleg 50.000 Ft, 150.000 Ft – tól az előleg 100.000 Ft, melyet a Paloma Kft. 10404065-50526888-69851001 számlájára kérünk utalni az „sminkt. előleg, időpont” megjegyzéssel.

Lemondási határidőn belül történő lemondás esetén az előleg elvész.

 

Előkészületek a sminktetoválás előtt

A tetoválás előtti egy- két hétben nem javasolt a szolárium használata.

Amennyiben festeted a szemöldöködet tartós festékkel, úgy a tetoválás előtt 3 héttel kérjük ezt ne tedd mert az eredeti szőrszálak színét kell látni a megfelelő színválasztáshoz.

Amennyiben van műszempillád és szemhéj tetoválásra érkezel úgy kérünk a tetoválás előtt távolíttasd el, hogy a munka folyamatát ne akadályozza.

Menstruációs ciklusra ne időzítsd a tetoválásodat, hiszen ebben az időszakban érzékenyebb a szervezet.

Herpesz hajlam esetén a szájtetoválás előtt érdemes herpesz elleni gyógyszert szedni (pl.Telviran, Herpesin), a herpeszkialakulás kockázatának csökkentése érdekében. Ezek vény köteles gyógyszerek, így kezelő orvosod véleményét is nyugodtan kikérheted!

Amennyiben valaki vérhígítót szed, akkor először beszéljen a kezelő orvosával majd írásban küldje át javaslatát a tetoválás időpontja előtt.

Bizonyos hormonális készítmények (pl. roaccutan) szedése befolyásolja a tetoválás eredményességét. Kérlek erről előre tájékoztass minket, illetve egyeztess kezelőorvosoddal.

 

Tájékoztatás és nyilatkozat

A sminktetoválást megelőzően szóban és írásban tájékoztatunk a sminktetoválással kapcsolatos tudnivalókról, illetve adatkezelésünkről. Adataidat a nyilatkozatodban megadottaknak megfelelően kezeljük.

 

Forma jóváhagyása

A tetoválás elkezdése előtt minden esetben megrajzoljuk a formát, a tényleges tetoválás csak a forma általad történő jóváhagyása után kezdődik. Amennyiben a forma megrajzolását megelőzően, vagy azt követően meggondolod magad és nem kéred a szolgáltatást akkor egy konzultációs díjat számítunk csak fel.

 

Tennivalók a sminktetoválást követően

A sminktetoválást követően kímélni kell a kezelt területet.

A tetoválást követően pörk képződik a kezelésen átesett területen. Ezt tilos vakarni, dörzsölni, fontos, hogy a pörk képződése és lehullása saját ütemében történjen.

A tetoválást követő két hétben tilos a direkt napozás, szoláriumozás, uszoda- és szaunahasználat. Intenzív sportolás nem ajánlott. Ezek be nem tartása sajnos a festék színének megváltozásához vezet.

A tetoválást követő 10 napban az általunk adott utóápoló krémet szükséges használni a kezelt területen.

A tetoválást követő első pár hétben előfordulhat a bőrbe juttatott pigmentek halványodnak. Ez az állapot csak átmeneti, a gyógyulási folyamattal a tetoválás színe is visszaáll.

 

Sminktetoválást követő kontroll

A kezelést követő 1-3 hónapon belül díjmentes kontrollt és korrekciós tetoválást végzünk egy alkalommal. Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy a kontroll csak a megadott időintervallumon belül díjmentes, azt követően díjköteles. Külföldről érkező vendégeink számára 1-6 hónapon belül tudunk díjmentes kontrollt és korrekciós tetoválást biztosítani.

Kérjük a kontroll időpontját a tetoválás elvégzésének időpontját követő 1 héten belül lefoglalni, hogy a tetoválást végző kolléganőhöz tudjunk biztosítani helyet! Aki külföldről érkezik, kérjük időben jelezze érkezését!

 

Szín megóvása

Javasoljuk, hogy tetoválás tartósságának elősegítése érdekében napozáskor használj napfényvédőt az adott területre.

Szoláriumozásnál is védd a területet, fényvédővel vagy letakarással.

 

Honlap használat

A honlapot (Honlap) a felhasználók saját felelősségükre használják, a látogatással elfogadod az alábbi feltételeket.

 

A Paloma Kft. által az oldalon elhelyezett bármilyen írásos vagy képi anyag felhasználása csak előzetes írásos kérelem alapján engedélyezett. Annak ellenére, hogy a Honlap oldalai hozzáférhetőek bármely ország felhasználói számára, a közölt információk kizárólag Magyarország területére érvényesek.

A Paloma Kft.-t nem terheli felelősség a Honlap látogatásával kapcsolatban közvetlenül, közvetetten vagy véletlenszerűen felmerülő hibáért, kárért, adatvesztésért, illetve a Honlap tartalmi hibáiért vagy hiányosságaiért.

A bejegyzett védjegyek, márkanevek és domain nevek minden esetben az azokat bejegyző cégek kizárólagos tulajdonát képezik. A Paloma Kft. által bejegyzett védjegyeket, márkaneveket és domain neveket előzetes írásos engedély nélkül felhasználni tilos.

A Honlappal kapcsolatos minden szerzői jog a Paloma Kft.-t illeti. A Paloma Kft. a Honlappal kapcsolatos minden további jogát fenntartja.

 

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

SMINKTETOVÁLÁS - kalcsusminktetovalas.hu

A weboldal a Kalcsu Sminktetoválás elnevezést használja.

 

ADATKEZELŐK ÉS KÉPVISELŐIK ELÉRHETŐSÉGE, ADATVÉDELMI TISZTVISELŐ

PALOMA Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság, székhely: H-1139 Budapest, Frangepán u. 8-10, elérhetőség ugyfelszolgalat@kalcsu.hu, képviselők: Kalcsu István Sándor, Kalcsuné Antal Katalin Klára, Kalcsu Marcell, Kalcsu Balázs  1139 Budapest, Frangepán utca 8-10, adatvédelmi tisztségviselő elérhetősége: dpo@kalcsu.hu

 

MILYEN ALAPELVEKET KÖVETÜNK?

- a személyes adatokat jogszerűen és az Ön számára átláthatóan kezeljük

- a személyes adatokat csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból gyűjtjük és azokat nem kezeljük a célokkal össze nem egyeztethető módon

- az általunk gyűjtött és kezelt személyes adatok az adatkezelés céljai szempontjából megfelelőek és csak a szükségesre korlátozódnak

- a személyes adatokat olyan formában tároljuk, hogy Ön csak a személyes adatok kezelése céljainak eléréséhez szükséges ideig legyen azonosítható

- észszerű intézkedéseket teszünk annak érdekében, hogy az általunk kezelt adatok pontosak és naprakészek legyenek, a tudomásunkra jutott pontatlan személyes adatokat haladéktalanul töröljük vagy helyesbítjük

 

Személyes adatait a jelen tájékoztatóban felsorolt célból kezeljük.

Az adatkezelések jogalapja

- az Ön előzetes tájékoztatáson alapuló és önkéntes hozzájárulása

- egyes esetekben az adatkezelés a ránk vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges

- bizonyos esetekben személyes adatainak kezeléséhez Adatkezelőként jogos érdekünk fűződik vagy harmadik személynek a jogos érdeke, például, honlapunk működtetése, fejlesztése és biztonsága

- más esetben az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben Ön az egyik fél, vagy az a szerződés megkötését megelőzően Ön által kezdeményezett lépésekhez szükséges

Jelen adatkezelési szabályzat időbeli hatálya 2018. május 25-től visszavonásig tart. Az Adatkezelő fenntartja magának a jogot, hogy a jelen tájékoztatót bármikor megváltoztassa, amelyről előzetesen tájékoztatót tesz közzé. A tájékoztató korábbi verziója is elérhető a honlapon.

 

Adatkezelésünkről részletesebben:

A HONLAPUNKON VÉGZETT ÉS OTT GYŰJTÖTT ADATOKKAL VÉGZETT ADATKEZELÉSEK:

 

BEJELENTKEZÉS CÉLJÁBÓL

Jogos érdekünk a bejelentkezések megszervezése és ez a lépés a sminktetoválásra létrejövő szerződés teljesítéséhez is szükséges. Ebből a célból kezeljük nevét, e-mail címét, telefonszámát a kezelés elvégzéséig (beleértve az utólagos kontrollra nyitva álló határidőt) vagy a lemondás időpontjáig.

 

MARKETING, PIACKUTATÁSI CÉLJABÓL

MARKETING TEVÉKENYSÉGÜNKHÖZ, PIACKUTATÁS céljából kezeljük a „hol hallottál rólunk, milyen gyakran jársz kozmetikába” kérdésekre adott válaszát. Jogos érdekünk termékeink, szolgáltatásaink ismertségének, a vendég kozmetikai szolgáltatások igénybevétele gyakoriságának felmérése marketing és piackutatási tevékenységünk folytatásának időtartama alatt.

 

TERMÉK AJÁNLÁSA, KIPRÓBÁLÁSA, KUPON FELKÍNÁLÁSA

Az adatkezelés célja, hogy beleegyezésével tájékoztassuk termékeinket, szolgáltatásainkat érintő aktuális ajánlatokról, információkról

Az ehhez kapcsolódó regisztráció céljából az Ön nevét, e-mail címét és telefonszámát beleegyezésével kezeljük legkésőbb beleegyezése visszavonásáig.

 

KEZELÉSI KOCKÁZAT FELMÉRÉSE ÉS KORREKCIÓ CÉLJÁBÓL

A sminktetoválás elvégezhetősége, a kezelés kockázatának felmérése és korrekció céljából kezeljük az ön beleegyezésével allergiára más egészségügyi problémára vonatkozóan válaszát a kezelés elvégzését követő 6 hónapos időtartamig, amíg a kezelés hatásának következményei jellemzően előfordulhatnak. A kezelés elvégzésétől számított 3 hónapon belül végzünk korrekciót és az adatokat az ezt követő 3 hónapig megőrizzük. Külön kérésére a szalonban lehetősége van hosszabb megőrzési időt is kérni mely esetben az adatokat addig az időpontig őrizzük meg.

 

FÉNYKÉPEK A KEZELÉS EREDMÉNYÉNEK ÉS SZAKÉRTŐINK BEMUTATÁSA CÉLJÁBÓL

A szolgáltatások, egyes sminktetoválások eredményének bemutatása jogos érdekünk. A fényképek a vonatkozó polgári jogi előírások betartásával a rajta szereplő személyek belegyezésével készültek. Adataikat addig őrizzük amíg a jogos érdekünk fennáll, de legkésőbb beleegyezésük visszavonásáig.

A bemutatott fotók a vonatkozó polgári jogi előírások betartásával a fényképen szereplők belegyezésével készültek. Jogos érdekünk a szakértők bemutatása és ebből a célból szakmai életútjuk, tapasztalataik, képzettségük bemutatása. Adataikat addig őrizzük amíg a jogos érdekünk fennáll, de legkésőbb beleegyezésük visszavonásáig

 

HONLAP MŰKÖDÉSÉVEL, BIZTONSÁGÁVAL KAPCSOLATOS CÉLBÓL

A honlap zavartalan működésének a biztosítása, a szolgáltatások működésének ellenőrzése, felügyelete, javítása, honlap biztonsága, a támadások visszaélések megakadályozása céljából kezeljük a weboldal látogatók, regisztrált felhasználók által megadott adatokat, a látogatók, felhasználók IP címét.

Jogos érdekünk a honlap biztonságos működtetése, ellenőrzése és javítása. Jogos érdekünk megszűnése esetén az adatokat nem kezeljük tovább ezen a jogalapon.

Statisztikai elemzéshez üzleti szolgáltatásaink termékeink kínálatához, hirdetésekhez Google Analytics 360 és Adwordsot használunk, amelynek során cookiekat használhatunk weboldalunkon és kezelhetjük IP címét, eszköz azonosítókat, megismerhetjük az oldalt, ahonnan az oldalt látogatja, és az oldalakat, melyeket a weblapunkon meglátogat, az Ön által használt operációs rendszert és böngészőjével kapcsolatos adatokat. A weboldalon használt Google Analytics webhelyre és alkalmazásaikhoz irányuló forgalom elemzésében nyújt segítséget az adatkezelőknek. Az elemzésekkel segítsük weboldalaink kialakítását és szolgáltatásaink termékeink értékesítését, hirdetését.. Google Adwords használatával megjelenített hirdetéseinkről ezen a Google oldalon https://adssettings.google.hu/authenticated leiratkozhat. Kérjük olvassa el Cookie tájékoztatónkat és ha egyetért vele csak akkor adja beleegyezését a cookiek használatához. A Google adatmegőrzési irányelvekben meghatározottak időtartamig őrizzük meg adatait.

 

Mi a cookie (süti)?

A cookie-k kis adatfájlok, amelyeket a böngésző helyez el a felhasználó számítógépén vagy eszközén. Információt gyűjtenek, megjegyzik a látogató egyéni beállításait, és megkönnyítik a weboldal használatát a felhasználók számára. A meglátogatott oldalak címe, a látogatás időpontja alkalmasak lehetnek arra, hogy az adatok felhasználásával vagy más információval történt összekapcsolása esetén következtetéseket vonjunk le a felhasználóról is.

 

A cookiek alaptípusai

- Munkamenet cookie: ezek a cookie-k ideiglenesen aktiválódnak, amíg a böngészés folyik. Azaz, attól a pillanattól, amikor a felhasználó megnyitja a böngésző ablakot, addig a pillanatig, amíg be nem zárja azt. Amint bezárul a böngésző, minden munkamenet cookie törlődik.

- Állandó cookie: ezek a cookie-k a felhasználó eszközén maradnak az egyes cookiek-ra meghatározott ideig. Akkor aktiválódnak, amikor meglátogatja a weboldalt.

- Az elsődleges cookie-kat a meglátogatott webhelyek hozzák létre. A webhely a címsávban látható.

- A harmadik féltől származó cookie-kat más webhelyek hozzák létre. Ezek a webhelyek birtokolják a meglátogatott weboldalon látható tartalom bizonyos részét (például hirdetéseket vagy képeket).

 

Munkamenet, állandó és saját sütiket alkalmazunk. A vonatkozó elektronikus kereskedelmi jogszabályi rendelkezés alapján a szolgáltatás nyújtása céljából kezelhetjük azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek. Amennyiben nem egyezik bele, hogy munkamenet cookie-kat használjunk, előfordulhat, hogy weboldalunk valamelyik funkciója nem fog megfelelően működni, más cookiek esetén nem kapjuk meg azokat az információkat amelyek honlapuk használhatóságát  javítják és információt szolgáltatnak fejlesztéséhez., termékeink, szolgáltatásaink hatékonyabb kínálatához.

A cookiek engedélyezését vagy változtatását a böngészője segítségével beállíthatja. A Google mint adatfeldolgozó adatkezelési feltételeit a következő linken tekintheti meg: https://cloud.google.com/terms/data-processing-terms/partner/. A Google adatvédelmi beállításokkal kapcsolatban itt https://policies.google.com/privacy/update?hl=hu talál információt ahhoz, hogy adatvédelmi beállításait az Ön igényei szerint figyelembevételével testre szabhassa.

Fontosabb böngészők cookie beállításait itt érheti el: Fontosabb böngészők cookie beállításait itt érheti el:

- Firefox

- Microsoft Internet Explorer

- Microsoft Edge

- Chrome

Kötelező adatok

Direkt marketing (megkeresés ajánlatokkal) regisztráció során: név, e-mail cím, jelszó, telefonszám, sms tájékoztató küldéséhez. Amennyiben a regisztráció során ezeket az adatait nem adja meg, ajánlatokkal nem tudjuk megkeresni.

Bejelentkezéshez kapcsolódóan: amennyiben elérhetőségét nem adja meg, a kezelés időpontjának egyeztetését, esetleges átütemezését nem tudjuk megtenni.

 

ADATOK PONTOSSÁGA, NAPRAKÉSZSÉGE

Kérjük, hogy adatai közlésekor fokozatosan ügyeljen azok valódiságára, helyességére és pontosságára. A helytelen, pontatlan vagy hiányos adat akadálya lehet a szolgáltatásaink igénybevételének. Az Ön által megadott adatokat akkor tudjuk frissíteni, ha a megváltozott adatokról tájékoztat bennünket. Kérjük, hogy a változásról minél előbb küldjön értesítést az alábbi e-mail címre: hello@kalcsusminktetovalas.hu

 

HOZZÁJÁRULÁS ÉS MÁS ADATKEZELÉSI JOGALAPOK

Az Ön hozzájárulásán alapuló adatkezelések esetén az egyes adatkezelési célokhoz a hozzájárulását külön- külön adja meg és azokat ingyenesen és bármikor külön- külön is visszavonhatja.

A regisztráció törlését minden esetben az ahhoz kapcsolódó adatkezelés tekintetében a hozzájárulás visszavonásának tekintjük

Hozzájárulását visszavonhatja:

- regisztrációja törlésével,

- az adatkezeléshez hozzájárulás visszavonásáról írt elektronikus vagy papír alapú levélben az adatkezelő által fent megadott címre küldve

 

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy jogi kötelezettségünk teljesítése, saját vagy harmadik személy jogos érdekeinek érvényesítése céljából bizonyos adatokat a hozzájárulás visszavonása után is kezelhetünk (Adatvédelmi Rendelet 6. cikk, Eker tv. 13/A §, Számviteli  tv. 169. § , Fogyv tv. 17/A §, Áfa tv 169.§)

Megtévesztő személyes adat használata esetén, illetve ha valamelyik látogatónk bűncselekményt követ el vagy rendszerünket támadja, az adott látogató regisztrációjának megszüntetésével egyidejűleg adatait zárolhatjuk a büntető eljárás lefolytatásának időtartama alatt.

 

ADATKEZELÉS CÍMZETTEI, AKIKNEK AZ ADATOT TOVÁBBÍTJUK, HOZZÁFÉRHETŐVÉ TESSZÜK

Adatai továbbításra kerülnek:

- adatfeldolgozónknak a Marketforce Hungary Tanácsadó Kft-nek, aki a weblap fejlesztője és egyben a tárhely szolgáltatónk is

- informatikai rendszerünket karbantartó Perfect-IT Services Informatikai  kft-nek. Az általa igénybevett szerver hosting és szerver felügyeletet nyújtó a SigmaNet kft.

- Google LLC (korábbi nevén Google Inc.), a Google Ireland Limited, a Google Asia Pacific Pte. Ltd. vagy bármely más olyan személy, amely közvetlenül vagy közvetve ellenőrzi, a Google LLC ellenőrzi vagy a közös irányítás alatt áll

Az oldalon elhelyezett Facebook gombra kattintva a Kalcsu Sminktetoválás Facebook oldalára jut, ahol az adatkezelésre a Facebook szabályai az irányadóak. https://www.facebook.com/business/gdpr

Munkatársaink közül a bejelentkezéskor megadott adataihoz csak azok férhetnek hozzá, akiknek feladataik teljesítéséhez arra feltétlenül szükségük van.

 

SZEMÉLYES ADATOK HARMADIK ORSZÁGBA TOVÁBBÍTÁSA

A Google szolgáltatások igénybevétele során a Google az adatokat továbbíthatja harmadik, EGT-n kívüli országba az EU Standard Szerződéses feltételek vagy más EU Adatvédelmi Rendelet alapján megengedett alternatív, megfelelő biztonságot garantáló eljárás szerint.

 

ADATBIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK

Az Adatkezelő számítástechnikai rendszerei és egyéb adatmegőrzési helyei a székhelye valamint az adatfeldolgozók telephelye, adatközpontja.

Adatkezelő a személyes adatokat a levelezés kivételével álnevesíti vagy titkosítja. Biztosítjuk a személyes adatok kezelésére használt rendszerek és szolgáltatások folyamatos bizalmas jellegének biztosítását, integritását, rendelkezésre állását és ellenálló képességét.

Fizikai vagy műszaki incidens esetére megteremti az arra való képességet, hogy a személyes adatokhoz való hozzáférést és az adatok rendelkezésre állását kellő időben vissza lehet állítani. A papíralapú nyilatkozatokat zárt szekrényben, az elektronikus adatokat jelszóval védett rendszerekben tároljuk.

Az adatkezelés biztonságának garantálására hozott technikai és szervezési intézkedések hatékonyságának rendszeres tesztelésére, felmérésére és értékelésére szolgáló eljárást dolgozunk ki és alkalmazunk.

A biztonság megfelelő szintjének meghatározásakor figyelembe veszi az adatkezelésből eredő olyan kockázatokat, amelyek különösen a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítéséből, elvesztéséből, megváltoztatásából, jogosulatlan nyilvánosságra hozatalából vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférésből erednek.

Intézkedéseket hoz annak biztosítására, hogy az adatkezelő vagy az adatfeldolgozó irányítása alatt eljáró, a személyes adatokhoz hozzáféréssel rendelkező természetes személyek kizárólag az adatkezelő utasításának megfelelően kezelhessék az említett adatokat, kivéve, ha az ettől való eltérésre uniós vagy tagállami jog kötelezi őket.

 

AZ ÖN JOGAI, JOGORVOSLAT

Tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve - törlését, visszavonását, gyakorolhatja adathordozhatósággal kapcsolatos jogait-, és tiltakozási jogával az adat felvételénél jelzett módon, illetve az Adatkezelő fenti elérhetőségein.

 

TÁJÉKOZTATÁSHOZ VALÓ JOG:

Honlapunkon közzétett tájékoztatáson a tájékozódáshoz való jog írásban a jelen tájékoztató elején feltüntetett címeken gyakorolható. Kérésére – személyazonosságának igazolását követően – szóban is adhatunk tájékoztatás.

 

HOZZÁFÉRÉSHEZ VALÓ JOGA AZ ADATAIHOZ

Ön jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon:

az adatkezelés céljai; az érintett személyes adatok kategóriái; azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, személyes adatok tárolásának tervezett időtartama; helyesbítés, törlés vagy adatkezelés korlátozásának és a tiltakozás joga;  felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga; adatforrásokra vonatkozó információ; automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, és az hogy az ilyen adatkezelés Önre vonatkozóan  milyen jelentőséggel bír, és hogy az Önre nézve milyen várható következményekkel jár. Személyes adatok harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére történő továbbítása esetén jogosult arra, hogy tájékoztatást kapjon a továbbításra vonatkozó megfelelő garanciákról.

 

HELYESBÍTÉS JOGA

Kérheti az általunk kezelt, Önre vonatkozó személyes adatok helyesbítését és a hiányos adatok kiegészítését.

 

TÖRLÉSHEZ VALÓ JOG

Ön az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére. indokolatlan késedelem nélkül töröljük az Önre vonatkozó személyes adatokat, ha

-    személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtöttük vagy más módon kezeltük;

-    visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja

-    tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre

-    a személyes adatokat jogellenesen kezelték

-    a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez kell törölni;

Az adatok törlése nem kezdeményezhető, így például, ha az adatkezelés szükséges: a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából; a személyes adatok kezelését előíró, az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítéséhez, jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

 

AZ ADATKEZELÉS KORLÁTOZÁSÁHOZ VALÓ JOG

Kérésére korlátozzuk az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

-    vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, a személyes adatok pontosságának ellenőrzését

-    az adatkezelés jogellenes, és ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását

-    az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez vagy

-    tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az Ön jogaival, szabadságaival szemben

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az Ön hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

Az Adatkezelő Önt az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen tájékoztatja.

 

ADATHORDOZÁSHOZ VALÓ JOG

Ön jogosult arra, hogy az Önre vonatkozó, Ön által az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsuk, ha az adatkezelés hozzájárulásán vagy szerződésen alapul és az adatkezelés automatizált módon történik. Az adatkezelő az adatokat Excel formátumban tudja átadni.

 

TILTAKOZÁS JOGA

Jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak az Adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen, ideértve az automatikus döntésen alapuló adatkezelést, a profilalkotást is.

Tiltakozás esetén az személyes adatokat nem kezelhetjük tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, Ön jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon az Önre vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik.

A személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése elleni tiltakozás esetén az adatok e célból nem kezelhetők.

 

AUTOMATIZÁLT DÖNTÉSHOZATAL EGYEDI ÜGYEKBEN, BELEÉRTVE A PROFILALKOTÁST:

Jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely Önre nézve joghatással járna vagy Önt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.

Nem alkalmazható a fenti jogosultság, ha az adatkezelés

-    az Ön és az Adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükséges;

-    meghozatalát az Adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé, amely az Ön jogainak és szabadságainak, valamint jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy

-    kifejezett hozzájárulásán alapul

 

VISSZAVONÁS JOGA

Ön jogosult arra, hogy az adatkezeléshez adott hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét. Visszavonás esetén, amennyiben az adatok más jogalapon nem kezelhetőek az adatai törlésre kerülnek.

A gazdasági reklámot tartalmazó közvetlen üzletszerzési illetve marketing célú megkeresés küldéséhez adott hozzájárulás megkeresés bármikor korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen visszavonható a levelek alján, a feliratkozással azonos módon. Az adatkezelés azonban nem szüntethető meg mindaddig, amíg jogszabályok előírják az adatkezelési kötelezettséget

 

ELJÁRÁS

Indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatjuk Önt a fenti jogaival kapcsolatos álláspontjáról, intézkedéseiről. A kérelem összetettségét, és a kérelmek számát figyelembe véve, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható.

A határidő meghosszabbításáról a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatjuk-. Ha elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, a tájékoztatás elektronikus úton adjuk meg, kivéve, ha Ön azt másként kéri.

Ha az Adatkezelő nem tesz intézkedéseket az érintett kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatjuk Önt az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy az panaszt nyújthat be valamely felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával.

Az Adatkezelő a kért információkat és tájékoztatást díjmentesen biztosítja. Ha az érintett kérelme egyértelműen megalapozatlan vagy – különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, az Adatkezelő, figyelemmel a kért információ vagy tájékoztatás nyújtásával vagy a kért intézkedés meghozatalával járó adminisztratív költségekre észszerű díjat számolhat fel, vagy megtagadhatja a kérelem alapján történő intézkedést.

 

ELFELEDTETÉSHEZ VALÓ JOG

Az Adatkezelő minden olyan címzettet tájékoztat az általa végzett valamennyi helyesbítésről, törlésről vagy adatkezelés-korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölték, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Kérésére az Adatkezelő tájékoztatja e címzettekről.

 

HATÓSÁGI, BÍRÓSÁGI JOGORVOSLAT

Személyes adatainak kezelésével kapcsolatos jogsérelem esetén az illetékes törvényszékhez, a fővárosban a Fővárosi Törvényszékhez is fordulhat vagy vizsgálatot kezdeményezhet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál a lent megadott címen.

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C. Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.

Telefon: 06.1.391.1400

Fax: 06.1.391.1410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu Honlap: http://www.naih.hu